Αν και η υιοθέτηση των Windows 10 συνεχίζει να κάνει προόδους στους καταναλωτές, δεν συμβαίνει το ίδιο στις επιχειρήσεις, όπου η αναβάθμιση σε νέο λειτουργικό σύστημα είναι συνήθως μια πιο πολύπλοκη διαδικασία που συμπεριλαμβάνει ατελείωτες δοκιμές συμβατότητας εφαρμογών και πιθανές αναβαθμίσεις υλικού (hardware).
 Μια έρευνα που διεξήχθη από την Spiceworks δείχνει ότι η υιοθέτηση του Windοws 10 από τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να προχωρεί πολύ πιο αργά από ό, τι περίμενε η Microsoft, ενώ τα Windοws 7 εξακολουθούν να είναι η προτιμώμενη επιλογή. Συγκεκριμένα, η Spiceworks αναφέρει ότι τα Windοws 7 είναι η κορυφαία επιλογή στον τομέα των επιχειρήσεων με ένα ποσοστό που φτάνει τα 69%, ενώ τα Windows XP έρχονται δεύτερα με ποσοστό 14 τοις εκατό. Τα Windows 10 είναι στην τρίτη θέση με 9 τοις εκατό, και ακολουθούν τα Windows 8 με 5 τοις εκατό, το Mac OS, το Vista, και άλλα, με 1 τοις εκατό το καθένα. Με άλλα λόγια, τα Windοws XP έχουν περισσότερους χρήστες στην αγορά των επιχειρήσεων από τα Windοws 10, αν και διάθεση του λειτουργικού ξεκίνησε το 2001 και οι ενημερώσεις και τα patches ασφαλείας σταμάτησαν να κυκλοφορούν στις 8 Απριλίου του 2014.
 Όσον αφορά το ποσοστό διείσδυσης των Windοws OS, η έρευνα δείχνει ότι το 9% των επιχειρήσεων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια έκδοση Windοws Vista (το ποσοστό διείσδυσης αντιπροσωπεύει το ποσοστό των εταιριών που πραγματοποιούν τουλάχιστον μία φορά κάποια νέα εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος). «Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Windοws 7 εξακολουθούν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης μεταξύ των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο με ένα ποσοστό που φτάνει τα 87%, αλλά στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να χάσει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο. Καθώς πλησιάζουμε τα δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Windοws 10 (29 Ιουλίου του 2015), τα στοιχεία που παρουσιάζει το Spiceworks εμφανίζουν ότι το 54% των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει τα Windοws 10, στην χρήση του δικτύου τους.”
 Εδώ να αναφέρουμε ότι η υποστήριξη του Windows Vista πλησιάζει στο τέλος στις 11 Απριλίου και ότι τα Windows XP έχουν σταματήσει να υποστηρίζονται από το 2014. Έτσι τα Windοws 7, τα Windοws 8.1 και τα Windοws 10 είναι οι μόνες εκδόσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για περισσότερη ασφάλεια.
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: