Σωστή επιλογή theme για WordPress και όχι μόνο

Το WordPress είναι ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό ιστολογίου και πλατφόρμα δημοσιεύσεων, γραμμένο σε PHP και MySQL. Συχνά τροποποιείται για χρήση σαν Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (ΣΔΠ ή CMS). Έχει πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων μιας αρχιτεκτονικής για πρόσθετες λειτουργίες, και ενός συστήματος προτύπων. Το WordPress χρησιμοποιείται σε περισσότερα από το 14% των 1.000.000 μεγαλύτερων ιστότοπων.
(πληροφορίες από το WikiPedia)
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2003, από τον Matt Mullenweg σαν παραλλαγή του b2/cafelog. Κάθε λογισμικό WordPress έρχεται με 3 ή 4 δωρεάν θέματα. Συνήθως οι κάτοχοι ιστοσελίδων δεν τα προτιμούν γιατί θέλουν να ξεχωρίζουν (και καλά το κάνουν). Η επιλογή του θέματος για το WordPress blog σας είναι πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Η εμφάνιση της ιστοσελίδας συχνά είναι το μόνο κριτήριο χιλιάδων χρηστών του WordPress. Η βελτιστοποίηση στην ευρετηρίαση από τις μηχανές αναζήτησης διευκολύνεται από τον κώδικα του θέματος, και δυστυχώς αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν themes που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επιεικέστατα απαράδεχτα.
Παρακάτω θα δούμε τι θα πρέπει να διαθέτει ένα σωστό theme για την WordPress ιστοσελίδα σας.
Ας ξεκινήσουμε με την εμφάνιση και τον τύπο.
Επιλέξτε ένα θέμα που είναι κοντά σε αυτό που σκέφτεστε να δημιουργήσετε. Αν ο σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε μια προσωπική ιστοσελίδα, η αγορά ενός θέματος που έχει αναπτυχθεί για την προώθηση συνταγών μαγειρικής είναι εντελώς άσχετη, ακόμα και αν σας αρέσει πολύ το σχέδιο.
Για τη δημιουργία μιας προσωπικής ιστοσελίδας κυκλοφορούν χιλιάδες θέματα, απλά χρειάζεται να ψάξετε μέχρι να συναντήσετε αυτό που σας κάνει.
Απλότητα
Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν θέματα που συσκευάζουν κάθε λογής χαρακτηριστικό: Από υποστήριξη woocommerce, μέχρι templates για buddypress, διπλά και τριπλά μενού, τεράστια footer, ίσως στην κατάλληλη τιμή θα μπορέσετε να βρείτε και κάποιο με ….πισίνα.
Αλήθεια σας χρειάζονται όλα αυτά;
Σκεφτείτε τι σας είναι απαραίτητο. Πολλά και ακόμα πιο πολλά χαρακτηριστικά σε ένα θέμα, σημαίνουν πολυπλοκότητα στον κώδικα. Πολυπλοκότητα στον κώδικα σημαίνει χαμηλές ταχύτητες, δυσκολία στην τροποποίηση και ασυμβατότητες με προγράμματα περιήγησης και plugins.
Βρείτε ένα απλό θέμα με καθαρό κώδικα, στο οποίο αργότερα μπορείτε να προσθέσετε ή και να αφαιρέσετε (γιατί όχι) ότι θέλετε.
Αν πάλι δεν είστε από αυτούς που πειράζουν τον κώδικα, βρείτε ένα θέμα που καλύπτει τις ανάγκες σας και δεν περιέχει ούτε ένα παραπάνω χαρακτηριστικό.
SEO
Ένα θέμα που είναι φτιαγμένο από κάποιο γραφίστα-developer σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό, αλλά δεν θα φτάνει την απόδοση ενός θέματος που έχει αναπτυχθεί από κάποιον επαγγελματία του SEO. Themes χωρίς schema και microformats markups, μπορεί να έχουν εμφάνιση αλλά δεν θα βοηθήσουν το site σας να ανέβει στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Μπορείτε να ελέγξετε αν το θέμα που σας ενδιαφέρει έχει φτιαχτεί για SEO από το παρακάτω link:
https://developers.google.com/structured-data/testing-tool/
Γενικά:
Αποφύγετε τα super market Θεμάτων, και προτιμήστε αξιόπιστες εταιρείες που εκτός από designers διαθέτουν και γνώστες του SEO.
Τα δωρεάν WordPress Themes, είναι πολλές φορές δελεαστικά αλλά δεν είναι και τέλεια. Κανείς δεν υποχρεώνει τον developer να συνεχίσει την υποστήριξη.
Παραμετροποιήστε το θέμα σας με προσοχή, ή δημιουργήστε ένα Child theme και αλλάξτε του τα φώτα. Έτσι οι παραμετροποιήσεις δεν θα χαλάνε με κάθε νέο update του θέματος.
Επιλέξτε ένα responsive theme, για να εμφανίζεται άψογα σε κάθε μέγεθος οθόνης.
Για το κλείσιμο:
Η απλότητα μετράει. Επιλέξτε ένα απλό θέμα με καθαρό κώδικα, τον οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε αργότερα. Αν δεν γνωρίζετε από coding ζητήστε βοήθεια από άτομα που γνωρίζουν. Οι λάθος παραμετροποιήσεις προκαλούν δυσλειτουργίες.

Αν η αγορά ενός θέματος γίνεται για την προσέλκυση αναγνωστών, ο στόχος είναι εντελώς λάθος. Το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει, και στα themes αυτά που μετράνε συνήθως δεν είναι ορατά με το μάτι.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]
[blogger]

MKRdezign

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget