Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου site τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω Internet.Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων, παράνομου στοιχηματισμού και φοροδιαφυγής μέσω του
Internet, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου site που προσέφερε τυχερά παίγνια και στοιχηματισμό, μέσω Internet, στην xώρα μας. Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια εμπεριστατωμένης ψηφιακής – διαδικτυακής έρευνας, διακριβώθηκε ότι το συγκεκριμένο site, λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, διαφεύγοντας παράλληλα από τους προβλεπόμενους φόρους προς το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε, ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου ιστοτόπου εδρεύουν σε χώρα της αλλοδαπής. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική αλληλογραφία και ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων και την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για την διενέργεια τυχόν περαιτέρω ανακριτικών πράξεων, για τους δράστες που βρίσκονται στην αλλοδαπή.


https://iguru.gr
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: