Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να προσπαθείτε να σώσετε μία φωτογραφία στον υπολογιστή σας από το Instagram ή από μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να ανακαλύψετε ότι το δεξί κλικ στο ποντίκι σας είτε δεν ανταποκρίνεται είτε δεν περιέχει το «Αποθήκευση ως..».
Όμως μην εκνευρίζεστε, μπορείτε άνετα να κατεβάσετε ότι θέλετε από το διαδίκτυο. Ορισμένες ιστοσελίδες έχουν απενεργοποιήσει τη χρήση του δεξιού πλήκτρου στο ποντίκι για να προστατεύουν το περιεχόμενό τους από κλοπή.  Άλλες πάλι, όπως το Instagram, έχουν απενεργοποιήσει μέρος του μενού που αναδεικνύεται με το πάτημα του δεξιού κλικ, που φυσικά περιλαμβάνει και την εντολή «Αποθήκευση εικόνας ως».
 Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οτιδήποτε μπορείτε και βλέπετε στο διαδίκτυο μέσω του browser σας, τότε αυτό έχει ήδη αποθηκευτεί στην temporary (προσωρινή) θέση αποθήκευσης στον σκληρό σας δίσκο και ότι σίγουρα μπορείτε να το ανακτήσετε πλήρως και να το αποθηκεύσετε μόνιμα σε όποια θέση του δίσκου σας θέλετε. Ας δούμε όμως πως μπορείτε να σώσετε φωτογραφίες από το Instagram ή από οποιοδήποτε ιστοσελίδα έχει μπλοκάρει το δεξί πλήκτρο του ποντικιού σας. Η λύση που σας προτείνουμε εφαρμόζεται με Firefox. 1. Επισκεφτείτε με τον Firefox την ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει.
2. Από το μενού του Firefox πηγαίνετε στο Εργαλεία > Πληροφορίες σελίδας
3. Από εκεί πηγαίνετε στο Πολυμέσα
4. Θα δείτε μία λίστα με όλες τις φωτογραφίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα που είστε. Διαλέξτε αυτήν που επιθυμείτε. Αν την βρείτε δύο φορές τότε αυτές οι δύο θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή ανάλυση. Διαλέξτε την επιθυμητή για εσάς.
5. Μαρκάρετε την και πατήστε το μαγικό πλήκτρο «Αποθήκευση ως»
 Το παραπάνω τρικ εργάζεται για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Ένας άλλος τρόπος, ο οποίος είναι πολύ επώδυνος και το αναφέρουμε για την ιστορία, είναι για διαγράψετε όλη την προσωρινή μνήμη του Firefox σας και αφού μετά επισκεφτείτε την ιστοσελίδα να πάτε στο σημείο του σκληρού σας δίσκου που ο Firefox αποθηκεύει την προσωρινή μνήμη και να κάνετε αναζήτηση όλων των φωτογραφιών που έχουν αυτόματα αποθηκευτεί εκεί.


Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: