Windows 10: σας παρακολουθούν ακόμα και αν απενεργοποιήσετε τα πάντα

Σε προηγούμενα άρθρα μας, αναφέραμε τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10, και προτείναμε λύσεις απενεργοποίησης αρκετών αμφιλεγόμενων χαρακτηριστικών, όπως το Wi-Fi Sense. Εν τω μεταξύ το Internet έχει γεμίσει εφαρμογές απενεργοποίησης χαρακτηριστικών των Windows που βοηθούν την Microsoft να συλλέγει δεδομένα.
 Δυστυχώς, όλες αυτές οι εφαρμογές και οι εναλλακτικοί τρόποι, δεν βοηθούν πραγματικά, καθώς η Microsoft εξακολουθεί να σας παρακολουθεί, ακόμα και μετά την απενεργοποίηση των εν λόγω χαρακτηριστικών. ς δούμε πως δείχνοντας το Cortana και τις αναζητήσεις στο Bing.
 Τα χαρακτηριστικά των Windows 10 Cortana και Bing, συνεχίζουν την επικοινωνία με τους διακομιστές της Microsoft και την αποστολή δεδομένων, ακόμα όταν τα έχετε απενεργοποιήσει!
 Μια τεχνική ανάλυση που έγινε από το Ars έδειξε ότι ακόμα αν αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις της Microsoft για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα απορρήτου, φαίνεται ότι τα Windows 10 εξακολουθούν να επικοινωνούν με τους διακομιστές τις εταιρείας αποστέλλοντας συνεχώς πληροφορίες. Ακόμα και αν τοCortana και η αναζήτηση στο Web από το μενού Έναρξης είναι απενεργοποιημένα, η επικοινωνία με το www.bing.com γίνεται ακόμα για ένα αρχείο που ονομάζεται threshold.appcache και αποστέλλει πληροφορίες του Cortana, κάθε φορά που ένας χρήστης ανοίγει το μενού Έναρξης και αρχίζει να πληκτρολογεί.
 Η φωνητική βοηθός του λειτουργικού συστήματος Cortana στέλνει τις πληροφορίες που προσδιορίζουν την ταυτότητα του υπολογιστή του χρήστη και εξακολουθεί να το κάνει σε κάθε επανεκκίνηση. Αυτό επιτρέπει στη Microsoft να διακρίνει τα αιτήματα του Cortana από διαφορετικούς υπολογιστές.
 Το ανησυχητικό είναι ότι η ψηφιακή βοηθός Cortana στέλνει αυτά τα δεδομένα, ακόμη και αν είναι απενεργοποιημένη.
 Ένα επιπλέον αρκετά ανησυχητικό πόρισμα της τεχνικής έρευνας του Ars, είναι ότι η Microsoft συνεχίζει την αποστολή δεδομένων στους διακομιστές της μέσω των Live πλακιδίων του μενού Έναρξης.
 Ακόμη και αν καταργήσετε όλα τα πλακίδια, τα Windows 10 θα τα εγκαταστήσει εκ νέου από τη Microsoft.
 Να πούμε και ότι τα Windows 10 διακινούν τις προσωπικές σας πληροφορίες με μη κρυπτογραφημένες συνδέσεις HTTP, εκθέτοντας προφανώς σε κίνδυνο τους χρήστες από κακόβουλους παράγοντες που θα μπορούσαν να παρέμβουν στην κυκλοφορία μεταξύ των χρηστών και της εταιρείας.
 Η εταιρεία φυσικά ανέφερε ότι όλες οι επικοινωνίες μεταξύ ενός υπολογιστή με Windows 10 και της Microsoft είναι απαραίτητες για την καλύτερη εμπειρία του τελικού χρήστη.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget