Μετά τη διεθνή επέκταση της συνδρομητικής υπηρεσίας Netflix σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Symantec αναφέρει ότι παρατήρησε μια αυξανόμενη ζήτηση για κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης στο Νetflix. Σύμφωνα με την Symantec, οι hackers κλέβουν κατά χιλιάδες διαπιστευτήρια σύνδεσης της υπηρεσίας σε καθημερινή βάση μέσα από πολλαπλές καμπάνιες phishing.
 Ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες ιστοσελίδες του Νetflix, και περιμένουν για να συλλέξουν κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους πωλούν στη μαύρη αγορά για 25 σεντς τον κωδικό.
 Η έκθεση της Symantec δεν διευκρινίζει με ακρίβεια πόσοι λογαριασμοί θα μπορούσε να έχουν τεθεί σε κίνδυνο, αλλά δείχνει μια διαφήμιση από μια δημοφιλή μαύρη αγορά που υποστηρίζει ότι έχει απόθεμα 300.000 κωδικούς.
 Οι απατεώνες συμβουλεύουν επίσης τους πελάτες τους να μην αλλάξουν τίποτα από τα στοιχεία του λογαριασμού και φυσικά να μην αλλάξουν το password. Προειδοποιούν δε, ότι δεν θα πουλήσουν άλλους λογαριασμούς σε αγοραστές που δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους όρους. Εάν έχετε λογαριασμό στην υπηρεσία Netflix και ανησυχείτε για το αν έχει υποκλαπεί, μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα των ταινιών που παρακολουθήσατε πρόσφατα.
 Αν δείτε κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας.

Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: